Menu

Skybasert Sales & Catering

Du kan enkelt administrere alt i en løsning. Innhold, oppsett av møterommene, bilder, priser, F&B og mye mer...

Enkel innhold og lagerstyring

Global distribution system

Alt i ett

Administrer alt i et system for møtehåndering. Lokasjonsinnhold, oppsett av møterom, bilder, priser og mye mer. Kontakt oss hvis du vil vite mer, vi er mer enn glade for å vise deg hvordan vår Sales & Catering-plattform fungerer.

corporate rates

Fleksibel prising

Håndter sesonger og prisklasser med intelligent fleksibel prising. Dette vil gjøre slik at du kan tilby bedre møterom, samt bedre innkvartering og inntekt. Vi er den første tjenesteleverandøren som tilbyr dynamiske priser og bedriftsforhandlede priser for salg av møter og arrangementer.

Sales & catering module

Sales & Catering module

Legg til dine F&B-elementer og avgjøre hvilke varer kunden kan bestille online, og hvilke som kun kan ses av selgerne dine. Du kan bruke dette som en frittstående løsning eller ved å integrere løsningen med din eksisterende Sales & Cateringleverandør.

VIS DITT TILBUD

Gjør salgene dine til en lek

La både nye og eksisterende kunder få en omfattende oversikt over ditt mat- og drikketilbud, samt eventuelle ekstra tilgjengelige tjenester. Dette gir brukerne mulighet til å tilpasse sine arrangementer, og det vil hjelpe lokasjonene til å øke salgsmarginene!

Skybasert Sales & Catering

Funksjons diary

Du kan se på en av lokasjonene dine eller alle sammen i en visning. Lag bookinger og blokker fra kalenderen din og skriv ut innholdet enkelt med ett klikk. Du kan justere åpningstider og enkelt bestemme hvilke rom du vil tilby med sanntidsbooking.

Funksjons diary

Skybasert Sales & Catering

Funksjonskatalog

Bruk vår katalogfunksjonalitet til å øke salget og kundetilfredsheten! Legg inn mat- og drikkemenyer helt ned til enkle elementer, tilby ekstra tjenester og overnatting. Åpningstider og priser vil bli vist til dine kunder under bookingprosessen.

Funksjonskatalog

Skybasert Sales & Catering

Ordrestyring

Fullstendig revisjonssporing. Hele kommunikasjonen, inkludert vedlegg, med kunden er logget inne på ett sted. Vårt system sender automatisk e-post til kunden om eventuelle endringer eller modifikasjoner som gjøres på en bestilling. Brukere kan også angi foreløpige datoer for bestillingen, og systemet vil gjentatte ganger automatisk minne kunden på at de trenger å godta eller avvise bestillingen. La systemet ta jobben med å få kundenes bekreftelser, gjennom den automatiserte kommunikasjonen.

Ordrestyring

Vi passer på deg

Løsninger for